HTML

autoreverz jelenti

álmebaj, blocsogás, gyomorforgatókönyv - kis adagokban

Utolsó kommentek

0% gyümölcshús - 100% álhír

2010.01.26. 17:51 autoreverz

Egészségre ártalmas repeszgránátokat találtak

Címkék: egészség gránát káros

tank.jpgA Közegészségügyi és Járványtani Intézet által közzétett vizsgálati eredmények alapján 2010 január 1-ével bevonták néhány cseh gyártmányú repeszgránát és harckocsielhárító lőfegyver forgalmazási engedélyét.

"- Ezek a pusztító fegyverek nemritkán egészségkárosító adalékanyagokat is tartalmaznak..." - hangzott el Pékné Roppant Etelka tisztiorvoshelyettes tájékoztatóján - "Többségük egy olyan korszakból származik, amelyben ez még nem volt elsődleges szempont. Vizsgálataink kimutatták, hogy a töltetek felrobbanása közben a közvetlen közelben állóknál köhögés, bőrviszketés jelentkezhet, míg azok esetében, akik testükre erősítve többször is ki voltak téve a károsító hatásoknak, hosszútávon fáradtságérzet, hajhullás, ritkábban emésztési zavarok jelentkezhetnek. Egészen új külföldi megfigyelés, hogy a hétköznapi nyelven páncélökölnek nevezett, vállról indítható rakéta az arcbőrrel érintkezve szerencsétlen esetben kötőhártyagyulladást, szájszárazságot okozhat, míg a nagyobb kaliberű, ballisztikus lövedékek áldozatai gyakran számolnak be fülzúgásról, kellemetlen éjszakai verejtékezésről vagy munkahelyi koncentrációzavarokról."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autoreverzjelenti.blog.hu/api/trackback/id/tr651704314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása