HTML

autoreverz jelenti

álmebaj, blocsogás, gyomorforgatókönyv - kis adagokban

Utolsó kommentek

0% gyümölcshús - 100% álhír

2010.12.08. 21:09 autoreverz

Hétfőtől minden BKV-busz a sofőr kénye-kedvére, tetszés szerinti irányba mehet

Címkék: bkv busz lelkiismeret sofőr vezető

look.jpgHelyt adott a budapesti buszvezetők keresetének, de egyben önmérsékletre is intett a Legfelsőbb Bíróság végzése, amelyben a munkavállallók lelkiismereti szabadságára hivatkozva a sofőrök számára szabad útvonal- és időrendválasztást engedélyez. Az ítélet értelmében a jövő héttől kezdődően a járművezetők "tetszés szerint választhatják meg, mely útvonalon, mely úticél irányába, mikor és milyen sebességgel vezetik" a járatokat, az egyetlen megkötés, hogy "a végállomások melegedői körül ne hangoskodjanak, valamint a közlekedési vállalat egyenruháját általában jókedvvel viseljék". Az ítélet érvelése szerint "az egyéni ambíciók kibontakoztatása mindig a közérdek előtt jár", "a nagyvállalatok közismert zsugorisága és néhány hőzöngő magánzó rövidlátása nem lehet elegendő ok a folyamatos lelkiismereti konfliktus vállalására".

A túlzásbaesési ombudszman szerint "ezúttal nincs szó túlzásról", az Emberi és Előemberi Közlekedési Egyesület a lakosságnak azt javasolja, "helyezzék új alapokra a buszvezetőkkel való kommunikációt, érveljenek hatásosan, meggyőzően".

A buszvezetők szakszervezete a sofőröknek "az évszaknak megfelelő, réteges öltözetet" ajánl, amelyet "egyéni mérlegelés" alapján javasolt golyóálló mellénnyel, bukósisakkal kiegészíteni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoreverzjelenti.blog.hu/api/trackback/id/tr492502984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása