Hamarosan eltünedezhet a boltok polcairól az elmúlt évek egyik legnagyobb gasztronómiai slágerének számító ínyencség, a rókatőgypástétom. A fiatal rókák szügyének óvatos reszelgetésével előállított koleszterinszegény, sárgásvörös csemege eredetileg egy avarkori sírfelirat téves értelmezése alapján készült (az eredeti szöveg a pápai kocsisfogatok műszaki leírásából idézett - a szerk.), de az egzotikus ízek tehetősebb kedvelői között így is hamar népszerű lett.
"Az, egyébként remek zamatú, rókatőgypástétom gondolatának egészéből a honfoglalás előtti kor rossz ízlése sugárzik." - tudtuk meg ifj. Puska Antaltól, az egykori királyi fővadász unokájától - "A rókagidák a reszelés utáni hetekben kedvetlenek, félénkek, reszeletlen társaikhoz képest gyanakvóbbakká válnak: az ismételten visszanövő tőgyek sem ugyanolyan zamatosak a későbbiekben. Egészében az erdőnként szüretelhető tőgyhozam igen ingadozó: a lelkesedés az emberek és állatok között mára érezhetően alábbhagyott."
Utolsó kommentek