HTML

autoreverz jelenti

álmebaj, blocsogás, gyomorforgatókönyv - kis adagokban

Utolsó kommentek

0% gyümölcshús - 100% álhír

2010.11.08. 10:29 autoreverz

Önkéntes adózás 2011-től Magyarországon

Címkék: reform felnőtt adó

cry.jpgKicsit talán a zord időjárás okozta bosszúságok ellensúlyozására is, de alapvetően csak egy kedves meglepetésnek szánja a Pénzügyminisztérium a ma reggel visszafogott keretek között ismertetett és azonnal életbe is lépő szabálymódosítást.

A "Felnőttek vagyunk vagy nem?!.." névre keresztelt projekt a 2011. évtől a teljes adózást az állampolgárok önkéntes jóindulatára bízza: nincsenek többé kellemetlen ellenőrzések, barátságtalan hangú felszólítgatások - minden állampolgár saját jóérzése alapján fizet majd az állam kasszájába. Az adóreform visszamenőlegesen is érvényes: mindazok, akik úgy érzik, korábban túl sokat fizettek, korlátlanul igényelhetik vissza a hiányolt mennyiségeket.

Az ügymenet további egyszerűsítése érdekében ezután írásos kérvények benyújtására sem lesz majd szükség: elég egy telefonhívás vagy egy normál árú SMS, s a minisztérium szakemberei a kívánt összeggel a helyszínre sietnek. Ezzel egyidőben több budapesti téren kártya és kód nélkül működő bankautomatákat helyeznek ki, amelyekből a napi kiadásokra korlátlanul további mennyiségek vehetők fel.

"Hiszünk abban, hogy ez mindenkinek tetszeni fog..." - nyilatkozta Dr. Boessegh-Szau Lóránt államtitkár - "... igazán magyarázkodnunk is picikét csak azért szükséges, hogy mindez miért nem jutott hamarabb az eszünkbe. Ezzel együtt is úgy érezzük: mi is tettünk valami apró jót; valamit, amivel hozzájárulhattunk a magyar állampolgárok jókedvéhez, megelégedettségéhez, így az ünnepek előtt." 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoreverzjelenti.blog.hu/api/trackback/id/tr372433004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása