HTML

autoreverz jelenti

álmebaj, blocsogás, gyomorforgatókönyv - kis adagokban

Utolsó kommentek

0% gyümölcshús - 100% álhír

2011.05.04. 23:16 autoreverz

Átlagos délután

Címkék: zene délután

Átlagos délután volt. Kilencvennyolc jóbarátommal, azaz, velem együtt összesen kilencvenkilencen, a házunk mögötti kertben, hófehér öltönyökbe öltözve, hófehér hegedűkön játszottuk az "Örömódát" Beethoven IX. Szimfóniájából.

A gyengébbek és a vizuális típusok kedvéért még egyszer: nyári délután, fülledt meleg, hosszú árnyékok, kert, párás gyep, kilencvenkilenc hófehér ember, kilencvenkilenc hófehér hegedű. Feszült várakozás.

A zenekar századik tagja, egy örök renitens, egy léha alak, egy rosszmodorú, ápolatlan fogazatú, hazudós, idióta barom, egy faszkalap - késve érkezett.

Ráadásul: vérvörös egyenruhában. Ráadásul: vérvörös hegedűvel.

Na, jó, mentségére szóljon, hogy minden második héten mindannyian vörösbe öltözve zenélünk, és valószínűleg szimplán csak elnézte a dátumot. De hát akkor is!..

(A gyengébbek és vizuálisak kedvéért az új szituáció, megint csak alapvonalakban: nyár, délután, 99 fehér zenész, 99 fehér hegedű, 1 vörös zenész, 1 vörös hegedű. Fülledt meleg. Mikor kezdünk már?)

A Későn Érkezett, nevezhetnénk úgy is, hogy a Századik, bocsánatkérő mosollyal a helyéreügyetlenkedett. Lassan mindenki elcsendesedett.

Ott állt a Zenekar. Teljes felállásban. Halálos csend. Tudjátok: 99 fehér, 1 vörös. Együtt, egymásért, ilyesmi.

És akkor: Eljátszottuk.

...

Szuper volt. Abszolút lájk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoreverzjelenti.blog.hu/api/trackback/id/tr642878526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása