HTML

autoreverz jelenti

álmebaj, blocsogás, gyomorforgatókönyv - kis adagokban

Utolsó kommentek

0% gyümölcshús - 100% álhír

2012.03.14. 07:11 autoreverz

A legrandább menyasszony

Címkék: királyfi menyasszony randa

Egyszer egy dúsgazdag királyfi, akinek - röviden összefoglalva - megvolt már amúgy mindene, elhatározta, hogy randa felesége még nem volt. Minimális célként egyben a legeslegrandábbat tűzte ki magának.

Követek indultak a birodalom minden szegletébe, hogy felkutassák a csúnyábbnál csúnyább leányokat. Hogy a rejtegetésnek elejit vegyék, akasztással és felnégyeléssel (szigorúan ebben a sorrendben, és nem fordítva, mint ahogyan az korábban, tévesen megjelent! - szerk.) fenyegették az esetleges rakoncátlankodókat. A végső megmérettetésre egy hármas döntő formájában, a trónteremben került sor.

Az őrök bevezették az első leányt. A királyfi csak ekkor érkezett: rövid pillantást vetett a jelöltre, majd legyintett.
- Randa, randa, de nem az igazi.
A leányt azonmód visszazavarták szülőfalujába.

A második menyasszonyjelölt eleve fátyollal letakarva jött, oly csúnya volt szegény.
- Hinnye! - kiáltott a királyfi, ahogy a fátylat leemelték, de aztán elkomorult. - Rondább nem volt? 
Az őrök zavartan hátráltak kifelé, a lányt meg belefőzték az aznapi levesbe.

A harmadik és egyben utolsó pályázó előtt az udvarmester kiüríttette a tróntermet: csak egyenként engedték vissza a vendégeket, a királyfi maga pedig egy toronyszobában várt a sorára. Amikor jeleztek neki, lassan megindult befelé.

A trónterem közepén egy hatalmas, vassal erősített faláda állt: halk nyöszörgés, folyamatos szuszogás szűrödött ki belőle. A vendégsereg lélegzetvisszafojtva figyelt.
- Kinyitni! - parancsolta a királyfi türelmetlenül.
- De, Felség!.. - habogta az őrség vezetője.
- Kinyitni, ha mondom!.. - rivallt rá a királyfi.
A trónteremben pisszenni sem mertek: csak a ládát bontó munkások kopácsolása hallatszott. Amikor elkészültek, a porfelhőből lassan tényleg a legrandább leány körvonalai rajzolódtak ki.

- Magasságos kakadu... - suttogta falfehéren a megtántorodó királyfi, miközben két őr is hátulról támogatta. - Ennél randábbat, esküszöm, nem láttam soha!

A vendégek zavartan pillogtak, aztán hirtelen zene harsant, és az ifjú pár hetedhét országra szóló lakodalmat csapott. Ettek, ittak, vígadtak - úgy, hogy a videókból még tán a Youtube-ra is jutott. (Miért pont oda ne jutott volna?!.. - szerk.)

A palotába boldogság költözött: a szolgák fütyörészve szolgáltak, lovak nyihogtak, kutyák huhogtak, az új királyné pedig a kertben sétálgatott, miközben büszke férje az erkélyről figyelte.

Egyszer aztán magához hívatta a fővadászt.
- Eleinte poénosnak tűnt a dolog, de ez a nő tényleg kurva ronda... - suttogta neki. - Szabadítsatok meg tőle.
A fővadász tudta, mit kell tennie.

Másnap kora reggel az leány anyja dörömbölt a királyfi ajtaján.
- Hol a lányom?
- Ne haragudjon, Anyuka. Mégis a B-terv lépett érvénybe.
Azzal szépen felöltöztették az anyóst, díszes hintóra ültették, és a palota mögötti második kanyar után belökték egy közismerten rosszhírű bokorba. Onnan többé elő sem jött. (Legalábbis ebben a mesében már nem. - szerk.)

A csúnya leány és anyjának kipaterolásával a bajok azonban inkább csak kezdődtek: a királyfin gonosz késztetések vettek erőt, mindenkivel csak kegyetlenkedett, úgy hogy szolgái csapatostul szökdöstek el, míg végül egyes egyedül nem maradt kedvenc lovával, Karóval. 

Karó jó beszélgetőtársnak bizonyult, és az italt sem vetette meg: a királyfi vett is neki a megmaradt kincstári aranyakból egy fekete-sárga csíkos úszódresszt, amit nyomban fel is feszegetett rá. (Ember, ha láttál még dögös testű, őrjítően szexi, darázsnak öltözött lovat, akkor ez a Karó volt az! - szerk.)
 

A dolgok tehát ismét bíztatóan alakultak, amikor Karó egy napon úgy döntött, hogy megszólal.
- Vápudápu. - mondta mély lúdhangon.
A királyfi, ha csak fél füllel is, de felfigyelt.
- Tessék?
- Vápudápu. - ismételte meg Karó, lehetőség szerint úgy, hogy a helyzet kapcsán érzett felindulása a hangján ne érződjék.
- Régen még nem beszéltél. - válaszolta a királyfi kicsit ingerülten.
A ló megértette a kódolt üzenetet és soha többé nem szólalt meg.
- Jobb is, ha befogod a pofádat. - írta neki a királyfi egy szív alakú, rózsaszín papirosra.

Ezek után hosszú és unalmas évek következtek: a királyfit kétszer operálták prosztatával, egyszer pedig a fitymaszűkülete miatt kellett kórházba vonulnia, miközben Karó, a ló, belsőépítésznek tanult; a házasságos dolgot soha nem merte szóbahozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autoreverzjelenti.blog.hu/api/trackback/id/tr944315659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása