HTML

autoreverz jelenti

álmebaj, blocsogás, gyomorforgatókönyv - kis adagokban

Utolsó kommentek

0% gyümölcshús - 100% álhír

2012.08.12. 14:23 autoreverz

Még mindig nincsenek szavak Risztov Évára

Címkék: london nincs szó éva risztov

sarkos.jpgA Nemzetközi és a Magyar Olimpiai Bizottság együttes nyilatkozatban fejezte ki sajnálkozását, miután három nappal Risztov Éva győzelme után sem sikerült aranyérmes úszónőnk teljesítményére szavakat találni: "Újságírók, sportorvosok, sport-témában járatos költők és prózaírók segítségét kértük: egyelőre mindhiába. Nincs olyan szó, amely kifejezné, mire és mennyire is arra gondolunk."

Az olimpiai játékok sajtóreferense szerint az átmeneti időszak idejére Risztov Éva személyére a pajkosan összevont "risztovéva", teljesítményére pedig a nem-túl-kreatívan-de-szintén összevont "risztovévateljesítménye" szavakat eredeti magyar helyesírással veszi át a nemzetközi szövetség. Az úszónő többes számára egyelőre a "risztovévaz", teljesítményének többszörösére pedig a "risztovévateljesítményez" formát javasolják - de tényleg csak addig, amíg jobb nem akad.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://autoreverzjelenti.blog.hu/api/trackback/id/tr434708294

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.13. 10:36:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása